Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Ideetje van Ford: bioscoop in zelfrijdende auto

Als je dan toch niets meer hoeft te doen, in je zelfrijdende auto, waarom dan niet lekker een filmpje kijken, moeten ze bij Ford hebben gedacht.

De autofabrikant is bezig met de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. In een patent doet het bedrijf uit de doeken wat je dan tijdens het rijden kan doen: film kijken. Het patent draagt de naam 'Autonomous Vehicle Entertainment System' en beschrijft een compleet entertainment systeem voor in de auto.

Op het plaatje is voorin de auto een projectiescherm te zien, die normaal in het plafond wordt bewaard. Maar als de bestuurder even geen aandacht aan de weg hoeft te schenken, kan hij de auto zelf laten rijden. De voorste stoelen schuiven dan naar achteren waarna je lekker onderuitgezakt naar een filmpje kan kijken.

Scherm komt uit plafond
Als de bestuurder om een of andere reden toch het stuur moet overnemen, verdwijnt het scherm vanzelf in het plafond. Een tweede scherm achterin de auto gaat verder met de film voor passagiers op de achterbank. Of het er ooit gaat komen is natuurlijk maar de vraag, omdat het om een patentaanvraag gaat.