Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Opmerkelijk

Binnenkort voor minder dan 70 euro naar Amerika vliegen

01 mei 2016 13:34 Aangepast: 01 mei 2016 13:47

Straks voor minder dan zeven tientjes de Atlantische Oceaan overvliegen. Te goed om waar te zijn? Zo klinkt het wel, maar luchtvaartmaatschappij Norwegian is het echt van plan. Vanaf 69 dollar vlieg je van Ierland naar de VS.

Met dochter en prijsvechter Norwegian Air Shuttle wil de Noorse luchtvaartmaatschappij de aanval openen op andere maatschappijen die vluchten aanbieden van Amerika naar Europa.

Prijsvechters
De Noorse prijsvechter start in juli trans-Atlantische vluchten vanaf Parijs, meldt het Financieele Dagblad. Begin april kreeg het bedrijf, na enkele jaren wachten, toestemming om met een Ierse dochtermaatschappij te gaan vliegen tussen het Ierse Cork en het Amerikaans Boston.

Europese luchtvaartmaatschappijen voeren een flinke strijd om de vluchten over de Atlantische Oceaan. De concurrentie op vluchten binnen Europa en naar Azië is door maatschappijen als Air France-KLM en British Airways al verloren. Prijsvechters bieden die veel goedkoper aan.

De vluchten naar Amerika zijn de enige waar de 'normale' luchtvaartmaatschappijen nog geld aan verdienen. Dat komt nu in gevaar door de plannen van Norwegian. Ook andere maatschappijen zijn al aan het stunten met de prijzen naar de VS.

Om de grote vraag aan te kunnen heeft Norwegian 50 nieuwe toestellen besteld bij vliegtuigbouwer Boeing.

Meer op rtlnieuws.nl:
Dit vliegtuig kan je in 11 minuten van Londen naar New York brengen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore