Ga naar de inhoud
Won maar 5 pond

Ruim een ton opgehaald voor zieke deelnemer Britse spelshow

Brad Wale won maar 5 pond toen hij meedeed aan Deal or No Deal. Beeld © ITV / YouTube / screenshot

Een deelnemer van de Britse spelshow Deal or No Deal die met maar 5 pond naar huis ging, heeft op geheel eigen wijze toch de jackpot gewonnen. Iemand anders begon namelijk een crowdfundingsactie voor hem zodat hij nu toch zijn bucketlist uit kan voeren.

Het gaat om de 30-jarige Brad Wale, die meedeed aan het Britse tv-programma Deal or No Deal, meldt de BBC. Hij liep in de spelshow 100.000 pond (ruim 116.000 euro) mis en won uiteindelijk maar een bedrag van 5 pond.

Bucketlist

Wale vertelde tijdens zijn deelname aan het programma dat hij lijdt aan een motorneuronziekte. Hij wilde het bedrag dat hij zou winnen daarom gebruiken voor een bucketlist.

Consument
Lees ook:
Consument financiert auto en uitbouw vaker via crowdfunding

Toen de Brit uiteindelijk met maar 5 pond naar huis ging, raakte dat Rochelle Brown, een andere deelnemer van de spelshow zo dat ze een crowdfundingsactie begon. "Ik dacht: dat wordt vast een pot waar alleen mijn familieleden geld in stoppen", schrijft Wale op Facebook.

'Alle verwachtingen overtroffen'

In minder dan een week tijd kwamen er echter donaties binnen van 9000 verschillende mensen. Er is al meer dan 100.000 pond opgehaald. "Dit heeft alle verwachtingen overtroffen", zegt Wale, die met het geld naar Thailand en India wil reizen.

Motorneuronziekte is een verzamelnaam voor spierziekten zoals ALS. Dat is een progressieve ziekte die niet te genezen is.