Ga naar de inhoud
Ernstige verwondingen

Disney aangeklaagd voor 'schadelijke wedgie' door waterglijbaan

De ingang van het waterpark, ter illustratie. Beeld © ANP / Polaris Images

Disney wordt aangeklaagd, omdat een waterglijbaan in het Walt Disney Parks and Resorts in Florida een 'schadelijke wedgie' veroorzaakt zou hebben, waardoor een bezoeker ernstige verwondingen heeft opgelopen.

Dit schrijft de Amerikaanse nieuwszender CNN

Het incident vond plaats op 14 oktober 2019 en overkwam Emma en Edward McGuinness die destijds met hun familie het park bezochten om de dertigste verjaardag van Emma te vieren. 

Waterglijbaan

Tijdens hun bezoek namen ze een ritje van de 64 meter hoge waterglijbaan in het Typhoon Lagoon waterpark van het resort in Lake Buena Vista in Florida, maar dat verliep niet zonder kleerscheuren. 

De rit van de glijbaan dient met gekruiste benen genomen te worden, maar Emma kwam op het einde in botsing met de glijbaan en in de lucht terecht waardoor dit niet meer lukte. Toen ze vervolgens het water raakte, met gespreide benen, zou haar badpak in haar bilnaad zijn geschoten en zou het water 'met geweld in haar zijn geduwd'. 

De glijbaan is te zien in onderstaande video:

Lichamelijk letsel

"Vanwege de anatomie van een vrouw is het risico op een pijnlijke ‘wedgie’ gebruikelijker en ernstiger dan bij een man", zo staat in de aanklacht te lezen. Er zou namelijk bloed langs Emma's benen zijn gestroomd, waarna ze met een ambulance naar een plaatselijk ziekenhuis is gebracht. 

De gerechtsdocumenten zeggen dat McGuinness 'ernstig en permanent lichamelijk letsel' heeft opgelopen. 

50.000 dollar

De glijbaan waarop het incident gebeurde, wordt op de website van Disney bestempeld als een 'bijna verticale val van vijf verdiepingen, in het donker'. In de aanklacht staat dat Disney op de hoogte was, of dit had moeten zijn, van de mogelijk pijnlijke gevolgen. 

De aanklagers eisen nu een schadevergoeding van meer dan 50.000 dollar, wat gelijkstaat aan bijna 48.000 euro, wegens nalatigheid van het park. 

Twintig
Lees ook:
Twintig miljoen voor ouders van zoontje dat onthoofd werd op waterglijbaan