Ga naar de inhoud
Bezig met training

Duitse herder van Biden bijt voor elfde keer, dit keer agent gewond

De 2-jarige Duitse herder Commander is geen lieverdje. Beeld © ANP / AP

De Duitse herder van Joe Biden heeft deze week een agent van de Amerikaanse geheime dienst gebeten. Het is niet voor het eerst dat de hond met de naam Commander zijn tanden in een medewerker van de president zet. Commander beet in de afgelopen twee jaar zeker elf mensen.

Maandagavond rond 20.00 uur was het een agent van de geheime dienst die het in het Witte Huis moest ontzien. De 2-jarige Duitse herder Commander zette zijn tanden in de man. De agent is door medisch personeel nagekeken en het gaat inmiddels weer goed met hem, zegt de topvrouw van de geheime dienst tegen CNN.

In Washington en Delaware

Volgens de veiligheidsdienst is Commander 'betrokken geweest bij minstens elf bijtincidenten'. Het ging niet alleen mis in het Witte Huis maar ook in Delaware, waar Joe en Jill Biden wonen als ze niet in Washington of op reis zijn.

Bij een incident in oktober vorig jaar verloor first lady Jill Biden de controle over de hond. Het dier viel toen een personeelslid van de geheime dienst aan. Een maand later moest een agent zelfs in het ziekenhuis worden opgenomen omdat hij door Commander was gebeten in zijn armen en dijen.

Hond
Lees ook:
Hond president Biden na bijtincident niet verbannen, maar gewoon even weg

Medewerkers van het Witte Huis zeiden in juli nog tegen CNN dat de Bidens na de incidenten bezig waren met nieuwe trainings- en aanlijnprotocollen voor het huisdier. "Ik geloof dat het slechts een kwestie van tijd is voordat een agent wordt aangevallen of gebeten", zei een personeelslid toen.

'Dier krijgt hulp'

Op de vraag of het huisdier inmiddels beter getraind is, zegt een woordvoerder van Jill tegen CNN dat er 'hard aan gewerkt wordt'. "Het dier krijgt hulp om beter om te gaan met de vaak onvoorspelbare gebeurtenissen rondom het Witte Huis." Volgens de woordvoerder zijn Jill en Joe 'ongelooflijk dankbaar' voor al het werk dat de geheime dienst doet.

Ook een andere hond van Biden, een Duitse herder met de naam Major, beet verschillende mensen en personeelsleden in het Witte Huis. De Duitse herder moest toen vertrekken. Twee jaar geleden kwam Commander naar de presidentiële ambtswoning.

Hond
Lees ook:
Hond bijt vrouw (72) in Engeland op straat dood