Ga naar de inhoud
Honderden kilometers

Boos op mama: jongen (10) in VS vlucht met zus in auto

De aanhouding van de 10-jarige bestuurder en zijn zus. Beeld © Alachua County Sheriff

De politie van het Amerikaanse Alachua heeft een 10-jarige jongen opgepakt die met zijn 11-jarige zus was weggereden in de auto van hun moeder nadat die hun elektronische speelgoed had afgepakt. De kinderen werden 320 kilometer van huis aangehouden.

Hun moeder had ze eerder deze week als vermist opgegeven. Broer en zus werden donderdag in het holst van de nacht aan de kant gezet, schrijft de BBC op zijn website.

Ze vertelden de politie 'dat ze boos waren op hun moeder omdat die hun elektronische apparaten had afgepakt, waarschijnlijk doordat ze die niet volgens de afgesproken regels gebruikten', aldus een politiewoordvoerder.

'Niet mishandeld'

De kinderen wonen in North Port (Florida), honderden kilometers ten zuiden van de plek waar ze werden aangehouden. Hun moeder haalde hen direct op. De politie zegt geen reden te hebben om aan te nemen dat de kinderen thuis werden mishandeld.

Enorme
Lees ook:
Enorme alligator sleept lichaam met zich mee in woonwijk Florida

"Onze mensen hebben uitvoerig met de moeder gesproken, die overduidelijk haar best doet om haar twee jonge kinderen op te voeden. Ze ging in op ons advies om daarbij hulp in te schakelen", zei de woordvoerder.

Minderjarigen vanaf 15 jaar mogen in Florida onder begeleiding achter het stuur met een proefrijbewijs. Een rijbewijs halen kan vanaf je 18de.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update