Ga naar de inhoud
Vacature gaat viral

Krant in VS zoekt journalist die alléén over Taylor Swift bericht

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift. Beeld © ANP / AFP

Als journalist maar bezig met maar één persoon? Dat is precies waar mediagroep Gannett, eigenaar van de krant USA Today, in een nieuwe vacature om vraagt. De krant zoekt een 'energieke' multimediajournalist die exclusief verslag doet van popmegaster Taylor Swift. Op sociale media gaat de baan viral.

Mediabedrijf Gannett is op zoek naar een 'ervaren, op video gerichte verslaggever die in staat is de muzikale en culturele impact van Taylor Swift vast te leggen'. 

'Ongekende hoogten'

De reden voor de baan? "Swifts fanbase heeft ongekende hoogten bereikt, wat ook geldt voor het belang van haar muziek en haar nalatenschap in de Verenigde Staten en over de hele wereld". De ideale journalist heeft een 'onverzadigbare honger naar alles wat Taylor Swift op alle platforms doet'.

Spanning
Lees ook:
Spanning en stress voor kaartverkoop Taylor Swift: 'Kan wel kotsen'

De 'creatieve en energieke journalist' die het bedrijf zoekt, krijgt een eigen column in USA Today, getiteld: Taylor Swift. Daarin kan bijvoorbeeld verslag worden gedaan van 'de opwinding rond Swifts huidige tour en aankomende album' maar is ook ruimte voor een 'doordachte analyse van haar muziek en carrière'.

Droombaan voor 'Swifties'

De vacature verscheen gisteren, maar is al door duizenden 'Swifties' gedeeld. Een woordvoerder van Gannett, goed voor zo'n 11.000 medewerkers, laat aan The Guardian weten dat het om een echte baan gaat.

Gannett is een van de grootste Amerikaanse mediabedrijven, maar ontsloeg vorig jaar wel honderden medewerkers in verschillende ontslagrondes. 

Ook kritiek

Niet iedereen is enthousiast over de functie. Brittany Spanos, een journalist die in New York aan de universiteit ook les geeft op het gebied van Swift, legt aan de Britse krant uit dat zij het anders had aangepakt. "Ja, er gebeurt veel rondom Taylor Swift. Maar er gebeurt nog veel meer in de muziekwereld. Waarom niet een journalist die zich ook daarop richt?"