Ga naar de inhoud
In Britse kustplaats

Yogales ruw verstoord: voorbijganger dacht doden te zien liggen

Een yogales die zonder problemen verliep, ter illustratie. Beeld © ANP / AP

Wat een ontspannende yogales had moeten zijn, veranderde deze week in een Britse kustplaats in een nachtmerrie. Een voorbijganger dacht een rituele massamoord te zien en schakelde de politie in. Die viel met man en macht de yogastudio binnen, waar een nietsvermoedende lerares niet wist wat haar overkwam.

De 22-jarige yogalerares Millie Laws vertelt aan de BBC dat ze eerst dacht dat er een grap met haar werd uitgehaald toen agenten haar les binnenstormden. 

Ze gaf woensdagavond yogales aan een groepje van zeven studenten in het iconische North Sea Observatory in het Britse kustplaatsje Chapel St Leonards.

Waxinelichtjes en dekens

Twee mensen die hun hond uitlieten staarden door de ramen naar binnen. "De deelnemers lagen op dat moment met een dekentje over zich heen en hun ogen gesloten op de grond", zegt Laws. Ze had kaarsen en waxinelichtjes aangestoken en liep rond terwijl ze zacht op een trommel speelde. Ze had een soort gewaad aangetrokken.

Het tweetal dat even naar binnen had staan kijken, was snel weer weggelopen en had toen – zonder dat Laws dat wist – de politie ingeschakeld. Ze hadden het alarmnummer gebeld met de waarschuwing dat er een massamoord plaatsvond in de ruimte. De voorbijgangers dachten dat de deelnemers op de grond dood waren.

Ruim
Lees ook:
Ruim een op drie telefoontjes naar 112 was vorig jaar onterecht

De politie viel het gebouw rond 21.30 uur 's avonds massaal binnen, maar kwam er al gauw achter dat er sprake was van een misverstand. In een reactie zegt de politie dat het telefoontje naar het alarmnummer 'met goede bedoelingen' was gepleegd. Er wordt dan ook verder geen actie ondernomen.

'Pakte positief uit'

Op Facebook schrijft de organisator van de yogalessen dat er van een sekte of rituele massamoord geen sprake is. "Uiteindelijk pakte het allemaal positief uit, maar we kunnen ons nauwelijks voorstellen wat er door de hoofden van de agenten moet hebben gespookt die op de melding afkwamen."