Ga naar de inhoud
12,7 centimeter lang

Hond Zoey wint het wereldrecord voor de langste hondentong

Hond Zoey. Beeld © Guinness World Records

De drie jaar oude hond Zoey van eigenaren Drew en Sadie Williams uit Louisiana, de Verenigde Staten, heeft het wereldrecord gewonnen voor de langste tong van een levende hond. De tong van Zoey is maar liefst 12,7 centimeter lang.

Vrijwel iedereen die eigenaren Drew en Sadie tegenkomt met hun vrolijke hond, merkt al snel op hoe extreem lang de tong van hun hond is, vertellen zij aan The Guardian

Uithijgen

Hij valt dan ook al snel op bij Zoey, een kruising tussen een labrador en een Duitse herder, die ervan houdt om wild in het rond te rennen en te zwemmen, waarna ze uit komt hijgen bij haar baasjes en haar tong hierbij in het wilde weg bungelt. 

Na de zoveelste opmerking van een voorbijganger over de tong van Zoey, suggereerde iemand dat de tong van de hond waarschijnlijk recordbrekend zou zijn, als er al een record bijgehouden werd. 

Bobi
Lees ook:
Bobi uit Portugal is bijna 31 en de alleroudste hond ooit

Hierop ging Drew naar de Guinness-site en zag dat het record voor de langste tong van een levende hond op het moment niet werd ingevuld, omdat de vorige recordhouder, een sint-bernard met een tong van 18,58 centimeter, inmiddels was overleden. 

Pakket vol bewijs

Sadie en Drew besloten een poging te wagen. Ze lieten een dierenarts Zoey's tong opmeten voor het Guinness record en stuurden de lengte samen met een pakket van video's, foto's en getuigenverklaringen op naar de organisatie. 

Zo'n vier maanden later, in de tussentijd stond nog even een andere hond als recordhouder te boek met een tong van 9,49 centimeter, ontvingen Drew en Sadie een certificaat in de post: Zoey is de nieuwe recordhouder van de langste tong van een levende hond! 

Video van Zoey

Intussen heeft Guinness World Records ook de video van Zoey gedeeld, waarop de tong drie minuten lang erg prominent in beeld komt!

Deense
Lees ook:
Deense dog Zeus (1,04 meter) is de grootste hond ter wereld