Ga naar de inhoud
Verkeerde afslag

Automobilist rijdt door spoortunnel naar tramstation Brussel

De auto heeft het station bereikt. Beeld © Instagram / Weird things in Brussels

In Brussel heeft een automobilist voor een opmerkelijk tafereel gezorgd toen ze door een spoortunnel reed en zo het metrostation Diamant bereikte. Volgens een woordvoerder van het Brusselse vervoersbedrijf MIVB was de vrouw in de BMW per ongeluk de tunnel binnengereden, en is ze daarna 'in paniek doorgereden tot waar ze licht zag'.

De woordvoerder zegt tegen de Vlaamse omroep VRT dat het incident gisteravond even voor middernacht gebeurde. De vrouw zou bij het Meiserplein per ongeluk de tramtunnel in zijn gereden, in plaats van de tunnel voor auto's. "De vrouw is daarna in paniek doorgereden naar een plaats waar ze licht zag, en dat was dus het eerstvolgende station."

Op Instagram staan beelden die genomen zijn uit een tegemoetkomende tram:

Omdat het zo laat op de avond was, heeft het tramverkeer nauwelijks hinder ondervonden van de vergissing. "We hebben de wagen tijdig uit de tunnel gesleept met een takelwagen van de MIVB. Alles was hersteld voor het begin van de dienstverlening deze ochtend."

De situatie is des te opvallender omdat de MIVB nadrukkelijk maatregelen heeft genomen om zulke vergissingen te voorkomen. "De vrouw moet heel goed gemikt hebben, want we hebben een systeem waardoor dit bijna niet mogelijk is."

De autobestuurder riskeert een boete.

Auto
Lees ook:
Auto rijdt van trap metro na achtervolging