Ga naar de inhoud
Gamen met buurman

Politie VS vindt 12-jarige verdachte moordzaak dankzij afhaalpizza

Het huis waar de 12-jarige zijn buurman zou hebben doodgeschoten. Beeld © Google Maps

De politie in de Amerikaanse staat Wisconsin is de verdachte van een moordzaak op het spoor gekomen dankzij een afhaalpizza. Een 34-jarige man is volgens de recherche waarschijnlijk om het leven gebracht door zijn 12-jarige buurjongetje. Het jochie had het voorzien op zijn wapens.

Een 34-jarige Amerikaan, Brandon Felton, werd twee weken geleden dood in zijn woning in Milwaukee gevonden. Dankzij een pizza van Domino's kwam de politie het 12-jarige buurjongetje op het spoor, wiens naam om privacyredenen niet met Amerikaanse media is gedeeld.

Jongensachtige stem

De twee speelden vaak samen videospelletjes. In het huis van Felton vond de politie naast een kogelhuls ook een lege pizzadoos, met het bonnetje er nog bij. De pizza was besteld door ene 'Brandy'. Toen de politie het telefoonnummer belde dat erop stond, nam iemand met een jongensachtige stem op. Meteen daarna werd er opgehangen.

Amerikaanse
Lees ook:
Amerikaanse man zat 38 jaar onterecht vast voor moord

De politie zocht uit van wie de telefoon was en kwam terecht bij het buurjongetje van Felton. Die zei dat niemand zijn telefoon ooit had gebruikt, maar veranderde zijn verklaring verschillende keren. Eerst zei hij dat hij via zijn oma van de dood van de buurman had gehoord en hield hij vol dat hij niet bij Felton thuis was geweest.

Later gaf de buurjongen toe dat hij bij Felton thuis was toen die 'door een vriend van hem' dood werd geschoten. De vriend zou een AR-15-geweer van Felton hebben meegenomen. De moeder van het jongetje zei tegen de politie dat haar zoon verschillende keren tegen de recherche had gelogen.

Riskeert levenslang

De politie vroeg de telefoongegevens van het jongetje op. In berichtjes was te lezen dat hij van plan was de buurman om te brengen. Het jongetje verschijnt volgende maand voor de rechter. Als hij veroordeeld wordt, riskeert hij een levenslange gevangenisstraf.