Ga naar de inhoud
Gender reveal party?

Politie New York onderzoekt dood van roze geverfde duif

Zo verscheen de duif bij het dierenasiel in New York. Beeld © Wild Bird Fund / Twitter

In New York onderzoekt de politie een wel heel opmerkelijk sterfgeval. De autoriteiten willen weten wat er is gebeurd met een koningsduif die vorige week bij een dierenasiel werd binnengebracht. De vogel was helemaal roze geverfd, mogelijk vanwege een 'gender reveal party'.

De duif, die niet in het wild voorkomt maar door Amerikanen wel als huisdier wordt gehouden, is begin deze week in het dierenasiel overleden. The New York Times sprak met Carlos Rodriguez, die de duif vorige week op straat vond.

'Ik stond perplex'

In eerste instantie dacht Rodriguez vanwege de kleur van de vogel dat het om een papegaai ging. "Maar toen ik het dier oppakte, róók ik de verf gewoon. Ik stond perplex", zegt Rodriguez tegen de Amerikaanse krant.

Duizenden
Lees ook:
Duizenden Nederlandse duiven zoek na dramawedstrijd: 'Heel uitzonderlijk'

Het dierenasiel waar de duif naartoe werd gebracht, schreef op sociale media over de 'flamingo'. "Wij denken dat er een meisje onderweg is", grapte het asiel.

Dat zorgde voor veel reacties van mensen die zwaar verontwaardigd reageerden op het feit dat de duif mogelijk echt vanwege een 'gender reveal party' roze was geverfd. Dat is een feestje waarbij het geslacht van een ongeboren baby wordt onthuld.

Mislukte geslachtsonthullingen

De afgelopen jaren gingen geslachtsonthullingen op allerlei verschillende manieren mis. Zo vloog in Australië een auto in brand, in de Amerikaanse staat Iowa kwam een vrouw om het leven en in Californië zorgde het voor een grote bosbrand.

Zelfs al was de duif níet roze geverfd, dan had de vogel alsnog niet lang geleefd, vreest het dierenasiel. De duif kon niet zelf overleven in het stadspark waar het werd gevonden. Uiteindelijk stierf de duif waarschijnlijk aan het inademen van de giftige stoffen in de verf op de veren.

Explosief
Lees ook:
Explosief 'gender reveal party' doodt aanstaande vader