Ga naar de inhoud
Tweede keer

Auto verdwijnt in sinkhole in Californië: 'Dit was zó onnodig'

De auto in de sinkhole op de Californische weg. Beeld © CHP Tracy

Voor de tweede keer in twee weken tijd is in Californië een automobilist een sinkhole ingereden waar met veel verkeersborden voor gewaarschuwd werd. 'Dit verzin je toch ook niet?', schrijft de lokale politie. 'Dit was 100 procent te voorkomen geweest en er is geen excuses voor.'

De sinkhole ontstond een paar weken geleden vlak bij Tracy, een stad in Californië. De regio werd getroffen door noodweer, waardoor een deel van de weg verdween.

Grote betonblokken

De politie stelde een omleiding in en blokkeerde de weg met betonblokken om bestuurders voor het gapende gat te behoeden. "Het kost flinke moeite om daar omheen te rijden", zegt een politiewoordvoerster tegen de Britse krant The Guardian. Ook zijn er veel waarschuwingsborden, is op beelden van de politie te zien.

Verkeersborden

Toch reed een automobilist twee weken geleden het gat in. En afgelopen weekend was er opnieuw een bestuurder die doorreed. 'Onvoorstelbaar', vindt de politie, die stelt dat de borden 'duidelijk en zichtbaar' voor het gevaar waarschuwen. 

"We kunnen toch niet dag en nacht een agent bij de afzetting laten staan om te zorgen dat niemand dit sinkhole inrijdt", zegt de woordvoerster. 

Bekijk ook: zorgen om een sinkhole in Chili

00:56
Vorige zomer maakten we deze video over een gat in Chili dat maar bleef groeien en groeien.