Ga naar de inhoud
Fikkie

Hond zet föhn aan en veroorzaakt daarmee brand in huis Engeland

Beeld © De brandweer van Essex

De kerst had niet veel slechter kunnen starten voor een vrouw uit het zuidoosten van Engeland. Een brand heeft gisteravond forse schade veroorzaakt aan haar woning in Hockley. De brand begon door een oververhitte föhn die - in haar afwezigheid - vermoedelijk was aangezet door haar hond.

Er zijn gelukkig geen slachtoffers gevallen bij de brand. Ook de hond des huizes heeft het hachelijke avontuur gelukkig overleefd. Terwijl de woning zich met rook vulde, zat hij bij de voordeur te wachten op zijn baasje. "De vrouw was er even tussenuit gegaan en kwam er bij thuiskomst achter dat haar woning vol met rook stond", zegt een brandweerwoordvoerder tegen de BBC. De brandweer had het vuur snel onder controle. De hond en zijn baasje zijn door de hulpdiensten behandeld voor rookinhalatie.

Brandschade aan slaapkamer

"We denken dat de brand begon door een föhn die op bed lag en nog met de stekker in het stopcontact zat. Mogelijk is de hond op bed gesprongen en heeft die daarmee per ongeluk de föhn aangezet, wat zorgde voor oververhitting van het apparaat en uiteindelijk de brand."

Vaker
Lees ook:
Vaker woningbrand door opladers: 'We hebben echt geluk gehad'

Vooral de slaapkamer heeft brandschade opgelopen, blijkt uit foto's die de brandweer van Essex verspreidde. Die deelt bovendien nog een belangrijk advies: "Haal de stekker uit het stopcontact zodra je klaar bent met elektrische apparaten, zoals een föhn of stijltang."

Vorig jaar oktober vertelde brandexpert Joost Ebus aan RTL Nieuws wat er mis kan gaan met elektrische apparaten zoals stofzuigers of speakers zonder snoer. Die veroorzaken steeds vaker woningbranden. In deze video deelt hij tips om dit soort branden te voorkomen:

Verkeerd opladen van je speaker? Dit zijn de (levensgevaarlijke) gevolgen

02:01
Dit zijn de (levensgevaarlijke) gevolgen van verkeerd opladen.