Ga naar de inhoud
'Had je niet verwacht, hè?'

Elon Musk minutenlang uitgejoeld door menigte in San Francisco

De kersverse Twitter-eigenaar Elon Musk, ter illustratie. Beeld © ANP / PA Images

Een publiek optreden van Elon Musk verliep dit weekend niet helemaal volgens plan. De miljardair ging langs bij cabaretier Dave Chappelle, maar toen hij op het podium verscheen werd hij minutenlang uitgejoeld. Volgens een schrijver in het publiek deed zo'n 80 procent van de bezoekers mee aan het boegeroep.

"Laat je horen voor de rijkste man ter wereld", zei cabaretier Dave Chappelle toen Musk hem zondagavond vergezelde tijdens zijn show in de Amerikaanse stad San Francisco.

'Controverse, vriend'

De miljardair kwam met zijn armen in de lucht het podium opgelopen, maar werd uitgejoeld door het stadion dat vol zat met 18.000 mensen. Het boegeroep werd luider en luider en ging het minutenlang door.

"Controverse, vriend", was de diplomatieke reactie van Chappelle. "Dit had je zeker niet verwacht, hè?" Beide mannen leken totaal verrast door de reactie van het publiek, Musk wist zich geen houding en zei alleen: "Dave, wat zal ik zeggen?"

Bekijk de beelden hier:

San Francisco is de stad waar Musk sinds zijn overname van Twitter, duizenden medewerkers ontsloeg. Volgens The Guardian heeft de miljardair onderschat dat het avondvullende comedyprogramma door zeer progressief publiek bezocht werd. Daarnaast staat San Francisco bekend als een van de progressiefste steden van de Verenigde Staten.

'Personeel dat je hebt ontslagen'

"Het lijkt wel alsof een deel van het personeel dat je ontslagen hebt nu in het publiek zit", grapte Chappelle nog.

De opmerkingen die Musk dit weekend bijvoorbeeld maakte over het aanklagen van de Amerikaanse wetenschapper Anthony Fauci zijn bij het hele publiek wellicht verkeerd gevallen, stelt de Britse krant.

Na afloop van het incident zwakte Musk het overigens al gauw af. Hij schreef op Twitter dat '90 procent van het publiek hem toejuichte, slechts 10 procent joelde hem uit'. Volgens schrijver James Yu, die in het publiek zat, deed zeker 80 procent van het stadion mee aan het boegeroep.

Musk
Lees ook:
Musk opent aanval op wetenschapper Fauci, en dat merken we hier ook