Ga naar de inhoud
Onverwacht uitstapje

Veiligheidspersoneel luchthaven New York ontdekt levende kat in koffer

De kat in de koffer. Beeld © TSA

Veiligheidsmedewerkers op de luchthaven JFK in New York hebben een levende kat uit het rolkoffertje van een nietsvermoedende passagier kunnen bevrijden. De reiziger stond op het punt aan boord te gaan van een vlucht naar Orlando (Florida).

Het dier was vorige week woensdag duidelijk te zien op de scanapparatuur van de TSA, de instantie die in de VS onder meer verantwoordelijk is voor de veiligheid in de luchtvaart. Medewerkers die de kat ontdekten, waren 'geschokt', zegt een woordvoerder van de TSA tegen nieuwszender CNN.

Ongedeerd

Verder bevonden zich in het koffertje onder meer flessen, glazen en een paar slippers. De kat – een rode – kwam er ongedeerd uit tevoorschijn. De eigenaar van het koffertje leek minstens zo verbaasd als het luchthavenpersoneel, vertelt de TSA-woordvoerder. "Hij zei dat de kat niet van hem is, maar van iemand anders uit zijn huishouden." 

Een piepklein stukje vacht van de kat was zichtbaar door de niet helemaal afgesloten rits van het koffertje. De veronderstelling is dat het dier ongemerkt in de koffer is gekropen voordat die werd afgesloten.

Verstopt zich graag

Dat verhaal wordt bevestigd door de 37-jarige eigenaar van de kat, die Smells blijkt te heten. Ze zegt tegen de krant New York Post, die kat en baasje opspoorde, dat Smells zich, net als haar andere katten, 'heel graag verstopt in tassen en dozen'.

Smells werd per taxi opgehaald van de luchthaven en heeft, aldus het baasje, niets overgehouden aan het onverwachte uitstapje. "Hij heeft wat extra snoepjes gekregen en deed verder alsof er niets was gebeurd."

Nick
Lees ook:
Nick komt er op het vliegveld achter dat hij zijn kat heeft ingepakt