Ga naar de inhoud
'Iedereen staart ons aan'

Brits stel reist wereld rond in ambulance in wereldrecordpoging

Rachel Nixon bij de ambulance waar de twee de wereld mee rondreizen. Beeld © The Overlanding Ambulance / Facebook

Twee dierenartsen en een hond die de wereld rondreizen in een ambulance. Het klinkt misschien als het begin van een tekenfilm, maar is dagelijkse kost voor twee Britten die een wereldrecord proberen te verbreken. Het stel heeft al ruim 24.000 kilometer afgelegd en 24 landen doorkruist.

De Britse Lawrence Dodi en Rachel Nixon vertellen hun verhaal aan CNN. Ruim een jaar geleden vertrokken ze in een poging het Guinness World Record voor de langste reis in een ambulance te verbreken.

Geen medische hulp verleend

"Niemand heeft ons nog gevraagd om medische hulp", zegt Dodi over hun reis in de felgekleurde ambulance. Het voertuig lijkt dan ook niet erg op de ambulances die gebruikt wordt in de landen waar de twee tot nu toe doorheen zijn gereden. "Maar iedereen staart ons aan, in het verkeer krijgen we veel gekke blikken."

Nienke
Lees ook:
Nienke is 20, studeert en woont in een camper, want daar is ze het gelukkigst

De twee dierenartsen zochten in 2018 op de Britse Marktplaats naar een busje om te veranderen tot camper toen ze de ambulance tegenkwamen. "We waren op slag verliefd", zegt Dodi.

Inclusief brancard

Er zat nog een brancard in het voertuig, samen met alle andere toeters en bellen. Terwijl de twee bezig waren met het ombouwen tot camper, ontdekte het stel een artikel over een groep mensen die probeerde 's werelds langste reis in een brandweerwagen te maken.

Ze zochten contact met Guinness World Record en kwamen erachter dat niemand zoiets in een ambulance had gedaan.

Dolgelukkig
Lees ook:
Dolgelukkig met de caravan: 'De vrijheid en kneuterigheid, heerlijk!'

Omdat de ambulance 'functioneel' is en er van buiten uitziet als een medisch hulpvoertuig, maken ze kans op het wereldrecord.

Sinds vorig jaar oktober hebben ze ruim 24.000 kilometer afgelegd door landen als Armenië en Bosnië. Samen met hun Springer Spaniel Peggy zijn ze van plan ruim vijftig landen te bezoeken.

35 euro per dag

Dodi en Nixon leven van zo'n 35 euro per dag. "Er komt een moment dat we geen geld meer hebben. En ooit willen we een gezin stichten", zeggen de twee tegen CNN. Tot die tijd blijven ze rondrijden.