Ga naar de inhoud
In beslag genomen

Franse overheid veilt geroofde handtassen, diamanten en wodka

Ruwe diamanten met een waarde van 30 tot 40 duizend euro Beeld © drouot.com

De Franse overheid organiseert een veiling met in beslag genomen smokkelwaar. Wie nog op zoek is naar een nieuwe designertas, historische munten, onbewerkte diamanten óf een van de in totaal 2016 flessen wodka, kan bij een veiling door het Franse ministerie van Financiën zijn hart ophalen.

Eén van de 350 veilingstukken, die samen mogelijk 1 miljoen euro opleveren, is een Volkswagen Golf die in beslag werd genomen omdat er 480 kilo cannabis in de kofferbak werd aangetroffen. Andere opvallende veilingstukken: veertien platina staven van 1 kg elk, goud in de vorm van hoofden van Britse vorsten en vorstinnen en een witgouden Rolex met 40 diamanten, schrijft de Britse krant The Guardian.

Meer dan 1200 potentiële kopers hebben zich aangemeld voor de veiling, die wordt gehouden op het ministerie van Financiën in Parijs. Particulieren kunnen niet zomaar alles kopen: de flessen wodka mogen alleen aan vergunninghouders verkocht worden.

Het ministerie van Financiën zegt dat de producten een weerspiegeling zijn van de 'diversiteit aan objecten die door douanebeambten in beslag zijn genomen'. "Om de burgers en het milieu te beschermen, strijdt de douane dagelijks tegen alle illegale handel die ons grondgebied en onze samenleving bedreigt", voegt het ministerie eraan toe.

Legendarische
Lees ook:
Legendarische wedstrijdbal Maradona's 'Hand van God' wordt geveild