Ga naar de inhoud
Geen gewonden

Paniek aan boord van Amerikaanse vlucht: slang kruipt langs passagiers

Een vliegtuig van United Airlines, ter illustratie. Beeld © ANP / Anadolu

Paniek aan boord van een Amerikaans vliegtuig begin deze week, toen kort na de landing een slang door de businessclass kroop. Reizigers begonnen te gillen, maar uiteindelijk raakte niemand gewond.

De slang kroop door de cabine van een United Airlines-vlucht van Tampa naar New Jersey. Kort nadat het toestel landde, werd het nog levende dier opgemerkt in de businessclass, melden Amerikaanse media.

Ongevaarlijk

Het ging om een ongevaarlijke kousenbandslang. Hoe lang het dier was, melden de media niet. The Washington Post schrijft dat de kousenbandslang tot ruim 60 centimeter lang kan worden.

Slang
Lees ook:
Slang in vliegtuig: toestel in Mexico aan de grond gezet

Het is ook niet duidelijk hoe het dier, dat pas tevoorschijn kwam toen het vliegtuig van de landingsbaan naar de gate taxiede, aan boord van het vliegtuig was gekomen. De bemanning van het toestel schakelde de 'daarvoor bestemde autoriteiten' in en de slang werd van boord gehaald.

Het vliegverkeer in New Jersey ondervond geen hinder van het incident en niemand raakte gewond. De situatie bracht bij passagiers ongetwijfeld herinneringen aan de film Snakes on a Plane uit 2006 naar boven. In die thriller lieten criminelen tientallen giftige slangen los in een passagiersvliegtuig.

Niet voor het eerst

Het is niet voor het eerst dat een levende slang zich aan boord van een vliegtuig bevindt. In 2016 moest een toestel in Mexico aan de grond worden gezet omdat een gifgroene slang zich in de cabine bevond. 

Drie jaar geleden zorgde een slang voor kortstondige paniek in Nieuw-Zeeland, toen een nog levende python na een vlucht uit het Australische Brisbane bij aankomst in Queenstown uit het landingsgestel viel. Omdat Nieuw-Zeeland slangenvrij is, moest het dier snel worden omgebracht.

Agent
Lees ook:
Agent VS schiet wurgslang van nek bewusteloze man