Ga naar de inhoud
Aan tafel bij Jinek

Hermien (69) krijgt bij pensionering van PostNL slechts een doosje Merci

De 69-jarige Hermien de Wit is vorige week met pensioen gegaan. Beeld © Cocky Drost / Jinek

Bijna zeventien jaar werkte ze als postbode voor PostNL. Vorige week ging de 69-jarige Hermien de Wit met pensioen. Ter ere daarvan kreeg ze van haar werkgever een doosje Merci en een cadeaubon van een tientje. Gisteravond schoof ze bij Jinek aan om erover te vertellen. 'Een blijk van waardering was fijn geweest.'

De dochter van Hermien, Cocky Drost, uitte dit weekend op sociale media haar frustratie met de wijze waarop PostNL afscheid nam van deze 'toegewijde, verantwoordelijke, flexibele en trouwe werknemer'.

Tweet ging viraal

Haar tweet werd duizenden keren gedeeld. Moeder en dochter schoven gisteravond aan bij Jinek om over de pensionering en het bijpassende cadeautje te vertellen.

Bekijk het hele gesprek hier:

Hermien kreeg na jaren trouwe dienst doosje Merci

02:39
Hermien de Wit (69) werkte de afgelopen zestien jaar en negen maanden voor PostNL.

Een paar jaar geleden zou De Wit eigenlijk al stoppen als postbode, maar omdat er een groot tekort aan postbezorgers is vroeg PostNL haar nog regelmatig bij te springen. Vorige week bezorgde ze dan echt haar laatste brieven.

'Iets persoonlijks'

Op de vraag van Eva Jinek wat De Wit het meest gaat missen, moet de 69-jarige kersverse gepensioneerde even nadenken. "Ik mis nu nog niks", is haar antwoord. 

Vanwege haar pensionering was een teamleider van PostNL bij het huis van De Wit langsgegaan om haar het doosje Merci te brengen, maar omdat ze niet thuis was werd het door de brievenbus gegooid. "Iets leuks, met een leuk briefje of iets persoonlijks was fijn geweest", zegt De Wit er zelf over.

Bos bloemen

Dochter Drost vindt dat 'postbodes hun eer en waardigheid zijn verloren'. Van Jinek krijgt De Wit 'namens iedereen in Hoevelaken' tijdens de uitzending een bos bloemen.