Ga naar de inhoud
Op webcam

Amerikaanse weerman ontslagen om naaktbeelden: 'Wilde het geheimhouden'

Weerman Erick Adame op televisie. Beeld © Instagram / erickadameontv

Een Amerikaanse weerman is zijn baan kwijtgeraakt nadat de televisiezender waar hij voor werkte hoogte had gekregen van zijn activiteiten buiten de studio. Erick Adame verscheen in zijn vrije tijd voor de webcam op een site met naaktbeelden. Iemand filmde dat en stuurde die video naar zijn baas. "Het was waarschijnlijk naïef van mij om te denken dat ik dit geheim kon houden."

De Amerikaan werkte al jaren als weerman, de laatste jaren voor de tv-zender Spectrum News NY1. De New York Post schrijft dat de voor een Emmy genomineerde Erick Adame zijn baan kwijtraakte nadat zijn baas erachter kwam dat hij naakt voor de webcam verscheen.

'Een miljoenenpubliek'

"Meer dan vijftien jaar lang verscheen ik vijf dagen per week op televisie voor een miljoenenpubliek, maar in het geheim was ik ook te zien op een webcamwebsite voor volwassenen", schrijft Adame er zelf op Instagram over.

Iemand nam de beelden van Adame op en stuurde die naar zijn baas en zijn moeder om hem onder druk te zetten. De weerman stapt naar de rechter in een poging de identiteit van die persoon te achterhalen.

In het bericht op Instagram, waarmee Adame uit wil leggen wat hem overkomen is, zegt hij dat hij door 'dwangmatig gedrag' voor de webcam verscheen. "Door mijn eigen fout ben ik mijn droombaan kwijtgeraakt", schrijft hij.

'Voorbeeldige werknemer'

De weerman verontschuldigt zich tegenover iedereen die hij met zijn actie in verlegenheid heeft gebracht, onder wie zijn werkgever, vrienden en familie.

Hij zegt dat hij zijn les heeft geleerd en verzekert tv-zenders die hem in de toekomst nog aan willen nemen dat hij 'een voorbeeldige werknemer' zal zijn. "Ik ben de meest geïnformeerde en enthousiaste weerman die je ooit hebt gezien", schrijft hij.

Bekijk ook: Ferry Doedens toont trots koophuis van OnlyFans-inkomsten

02:17
Zo'n anderhalf jaar nadat Ferry Doedens noodgedwongen zijn hoofdrol als Lucas in 'Goede Tijden Slechte Tijden' moet stopzetten, staat zijn naaktfiguratie-carrière op OnlyFans inmiddels als een huis. Hij kocht er een woning mee.