Ga naar de inhoud
Disney-princes

Reacties kinderen op zwarte zeemeermin Disney gaan viraal: 'Hartverwarmend'

Reacties van kinderen op de nieuwe Disney-film De Kleine Zeemeermin. Beeld © TikTok

Vorige week deelde Disney de trailer van de nieuwe film De Kleine Zeemeermin, met in de hoofdrol de zwarte actrice Halle Bailey. Al dagen zorgt dat op sociale media voor een bijzonder fenomeen: ouders filmen hun zwarte kinderen als zij de beelden voor het eerst zien. Meisjes met stralende gezichten vragen vol verbazing: 'Is dat Ariël?'

Drie jaar geleden maakte Disney bekend een nieuwe versie van wereldberoemde film De Kleine Zeemeermin te maken. Dit keer zou het fictieve personage, dat voor het eerst verscheen in de tekenfilm die in 1989 verscheen, worden gespeeld door Halle Bailey, een zwarte zangeres.

Lof én kritiek

Dat leverde Disney zowel lof als kritiek op. Mensen prezen de beslissing van het bedrijf om meer diversiteit in de films te laten zien, anderen uitten met de hashtag #NotMyAriel kritiek op de nieuwe hoofdrolspeler. Zelf liet Bailey op Twitter weten dat 'dromen werkelijkheid worden'.

Vorige week presenteerde Disney de trailer van de film die later dit jaar in de Amerikaanse en volgend jaar in de Nederlandse bioscopen verschijnt. Bekijk die trailer hier:

In de dagen na het verschijnen van de trailer, plaatsen tientallen ouders beelden van hun kinderen op sociale media, vooral op TikTok. Te zien is hoe zwarte meisjes de trailer voor het eerst bekijken. "Als je favoriete Disney-prinses ineens op jou lijkt", schrijft een van de ouders bij de beelden.

'Is dat Ariël?'

De kinderen zijn stuk voor stuk enthousiast over de nieuwe Ariël. "Ik denk dat ze zwart is", zegt een 3-jarig meisje. "Zwarte Ariël is schattig." Op andere beelden zijn verbaasde reacties te horen: "Is dat Ariël?". Kinderen kijken met open mond naar de trailer van Disney.

De beelden zijn op Twitter gedeeld door een gebruiker die vraagt 'minder op de negatieve kant van de film te focussen'. Zij noemt de reacties 'hartverwarmend'. In ruim een dag tijd zijn de reacties honderdduizenden keren bekeken.

Bekijk een aantal van de reacties hier: 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore