Ga naar de inhoud
Moeizame evacuatie

Kapotte trein in Eurotunnel: reizigers moeten na uren te voet verder

Reizigers moesten te voet naar een andere trein die verderop in de tunnel stond. Beeld © SJF Dudsy / Twitter

Een trein van het Franse Calais naar het Britse Folkestone strandde gisteren op een zeer ongelukkig moment: in de Eurotunnel, onder het Kanaal. Reizigers moesten urenlang wachten en werden uiteindelijk te voet naar een andere trein geëvacueerd. Op sociale media spreken mensen van een 'afschuwelijke' ervaring.

"Tien minuten nadat we de tunnel in waren gereden gingen de lichten uit en kwam de trein tot stilstand", zegt een van de reizigers aan boord van de trein tegen Britse media.

"Er werd gezegd dat er een probleem met de wielen was dat onderzocht moest worden. Na anderhalf uur werd duidelijk dat er geen oplossing gevonden kon worden."

Noodtunnel

De reizigers moesten via een noodtunnel, die naast de 50 kilometer lange treintunnel onder het Kanaal ligt, naar een volgende trein lopen. "Een wandeling van zo'n tien minuten", zegt de reiziger.

Mensen namen koffers en huisdieren mee. De trein waar de reizigers mee werden geëvacueerd, kwam moeizaam op gang. Mogelijk omdat er geen auto's op de vrachttrein geladen waren, waardoor er niet voldoende gewicht was om grip te houden op het spoor. 

Lange rijen

Uiteindelijk kwamen de passagiers zes uur later in Groot-Brittannië aan, terwijl de tocht onder het kanaal normaal 35 minuten duurt. Een woordvoerder van Eurotunnel biedt excuses aan voor de problemen. Reizigers worden geadviseerd om tot zeker woensdagochtend niet naar Calais te komen, vanwege grote opstoppingen door de gestrande trein.    

Britten
Lees ook:
Britten schikken voor 38 miljoen met Eurotunnel in brexitveerbootrel