'Leek een crash'

Amerikaanse stewardess breekt rugwervel door harde landing

10 augustus 2022 06:25 Aangepast: 10 augustus 2022 06:31
Ter illustratie. Beeld © ANP

Een Amerikaanse stewardess heeft vorige maand een rugwervel gebroken door een harde landing van het toestel waar zij op dat moment in werkte. Het vliegtuig kwam zó hard neer dat zij dacht dat het neerstortte, vertelde ze aan het team dat onderzoek deed naar haar verwondingen.

De stewardess brak haar rugwervel in een vliegtuig van Southwest Airlines op het vliegveld John Wayne in Californië, schrijft The Washington Post.

Enige gewonde

Volgens de luchtvaartautoriteit die onderzoek deed naar het incident was de stewardess de enige die gewond raakte door de harde landing. Het vliegveld in het Amerikaanse Santa Ana heeft een korte landingsbaan en door onbekende oorzaak maakten de piloten een 'tamelijk harde landing', concludeerden de autoriteiten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kun jij een vliegtuig aan de grond zetten? Veel mensen denken van wel

Stewardessen raken het vaakst gewond door turbulentie terwijl zij door de cabine lopen, meldt de Amerikaanse krant. Deze medewerkster zat echter in haar stoel achter in het vliegtuig toen zij haar rugwervel brak.

Naar ziekenhuis

Luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines zegt dat de veiligheid boven alles gaat en betreurt het dat de medewerkster gewond is geraakt. Zij werd naar het ziekenhuis gebracht.

Hoe het nu met haar gaat is niet duidelijk. Het incident gebeurde op 1 juli. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore