Ga naar de inhoud
In Rusland

Schaakrobot breekt vinger van 7-jarige tegenstander

Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

Schaken is een denksport, er komt bijna nooit geweld bij kijken. Toch kunnen er ook bij deze sport ongelukken gebeuren. Afgelopen week brak een schaakrobot een vinger van zijn 7-jarige tegenspeler op het schaaktoernooi Moscow Open in Rusland.

Het jongetje deed een snelle zet tijdens het spel, waardoor de schaakrobot van streek raakte, melden Russische media. 

Eerst slaan, dan grijpen

Op sociale media worden de beelden van het incident veel gedeeld. Hierop is te zien dat de robot eerst een speelstuk van de jongen slaat, waarna de 7-jarige zijn eigen zet wil doen. Daarop grijpt de robot een vinger van zijn tegenstander. 

Meerdere volwassenen springen bij om de jonge schaker te helpen.

"De robot brak de vinger van het kind", zegt Sergey Lazarev, de president van de Moskou Schaakfederatie. "Dit is natuurlijk erg."

'Veiligheidsregels overtreden'

De Britse krant The Guardian schrijft vandaag dat de vicepresident van de Russische schaakfederatie, Sergey Smagin, laat weten dat de jongen veiligheidsregels heeft overtreden. "Toen hij zijn zet deed, wachtte hij niet tot de machine klaar was met bewegen."

Robot
Lees ook:
Robot in supermarkt: uitkomst of slechts een gadget?

Lazarev laat weten dat de betreffende robot voor het incident veel wedstrijden heeft gespeeld zonder ongelukken. Vicepresident Smagin zegt dat het gaat om een zeldzaam incident. "Het eerste dat ik me kan herinneren."

De jonge schaker moest het schaaktoernooi met zijn hand in het gips afmaken.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.