Handelsmerk op naam

Slecht nieuws voor spontane stellen: geen Elvis-bruiloften meer in Las Vegas

01 juni 2022 18:06 Aangepast: 01 juni 2022 18:18
Archieffoto van een koppel dat getrouwd wordt door een Elvis-imitator Beeld © AP Photo/John Locher

Wie denkt aan Las Vegas, denkt aan trouwen in een 24-uurskapel ten overstaan van een Elvis Presley-imitator. Maar dat is verleden tijd. Het bedrijf Authentic Brands Group, dat de naam en het imago van Elvis beheert, heeft alle trouwkapellen in de Amerikaanse gokstad bevolen daarmee te stoppen.

Omdat er een handelsmerk op de naam van Elvis zit, mogen er eigenlijk geen huwelijken gesloten worden door imitatoren. Volgens de website TMZ heeft het bedrijf hierover brieven gestuurd naar de trouwkapellen.

Naam beschermen

Hiermee wil Authentic Brands Group de naam van de zanger te beschermen. Kapellen die er toch mee doorgaan, kunnen juridische stappen verwachten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Elvis-imitator zingt wereldrecord, meer dan 50 uur hits van The King

Het is niet duidelijk waarom er nu pas actie wordt ondernomen. De Elvis-imitatoren voltrekken al tientallen jaren huwelijken in Las Vegas.

In totaal leveren bruiloften in Las Vegas de stad jaarlijks zo'n 2 miljard dollar (omgerekend zo'n 1,88 miljard euro) op. De Elvis-bruiloften zorgen voor en groot deel daarvan, schrijft TMZ.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore