Ga naar de inhoud
'Alligator betrokken'

Alligator bijt man dood die frisbees in het water zocht

Een krokodil in Florida. Beeld © ANP

In de Amerikaanse staat Florida is een man om het leven gekomen terwijl hij naar frisbees zocht in een meertje dat vol zat met alligators. Het meertje ligt naast een baan waar discgolf wordt gespeeld, zoals die tak van frisbee ook wel wordt genoemd.

De politie van Largo heeft laten weten dat er bij de dood van de man 'een alligator betrokken was'. Volgens de lokale autoriteiten staan overal rond het meer borden die waarschuwen voor de gevaarlijke reptielen.

Niet de eerste aanval

Het incident gebeurde in het John S. Taylor Park in Largo, een buitenwijk van de stad Saint Petersburg. De website van het park schrijft dat leden 'de sport discgolf kunnen ontdekken op een officiële baan, midden in de natuurlijke schoonheid van de omgeving'. De baan is aangelegd langs het meer, waarin niet gezwommen mag worden.

Het is niet voor het eerst dat iemand in het meer op zoek gaat naar afgedreven frisbees. Twee jaar geleden stond er al een man 'tot zijn middel' in het water, toen hij volgens onderstaande tweet in zijn gezicht werd gebeten door een alligator. Dit slachtoffer zou de aanval wel hebben overleefd:

Britse
Lees ook:
Britse tiener rukt zich los uit bek krokodil: 'Ik dacht niet na'