Ruim 7 ton

Canadees wil aandeel in hoofdprijs loterij en klaagt vrienden aan

02 mei 2022 20:43 Aangepast: 02 mei 2022 20:50
De vrienden konden een miljoen dollar met z'n zestienen delen

Een Canadees heeft een rechtszaak tegen zijn vrienden aangespannen omdat die een prijs van 1 miljoen euro voor hem verzwegen zouden hebben. Hij eist alsnog zijn deel.

De vriendengroep uit het Canadese Ontario had afgelopen zomer een lot gekocht van de loterij Lotto Max. Op het lot viel de zogeheten Maxmillion-prijs, een miljoen Canadese dollar (ruim 700.000 euro). Dat betekende meer dan 60.000 dollar voor elk van de 16 vrienden. Of waren het er 17?

Dat laatste beweert in elk geval Philip Tsotsos, die pas later via via vernam dat het vriendenlot een winnend lot bleek te zijn. Hij voelt zich verraden, zegt hij tegen de Canadese zender CBC. "Waarom hebben ze mij niet verteld dat we hebben gewonnen", vraagt de pizzabezorger uit Windsor zich af. "Deze jongens zijn als familie voor mij."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Staatsloterij hard op zoek naar winnaar van 12,8 miljoen euro

De man liet het er niet bij zitten en spande een rechtszaak aan. Hij wil 70.000 dollar (zijn vermeende deel inclusief rente). "Hun dromen komen uit, waarom zouden ze de mijne van me afnemen?" 

Niet betaald

De advocaat van de 16 vrienden heeft een kort antwoord op de vraag waarom Tsotsos geen deel van de prijs kreeg: "Meneer Tsotsos heeft niet betaald om mee te spelen, dus we weten niet waar hij het vandaan haalt dat hij er recht op heeft."

De pizzabezorger is het daar niet mee eens. Hoewel hij zijn baan bij een autobedrijf net kwijt was, wilde hij toch mee blijven doen met het groepslot. "Phil, er is weer een trekking, blijf je meedoen?", zouden ze hem hebben gevraagd, waarna hij zou hebben gezegd: "Natuurlijk doe ik mee."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amerikaanse vrouw drukt op verkeerde knopje loterijmachine en wint 10 miljoen

Wel gaf Tsotsos toe dat hij niet altijd gelijk betaalde, maar volgens hem hoefde dat ook niet, omdat hij wel vaker achter zou hebben gelopen. Hij zegt al zes jaar lang keurig de verschuldigde bedragen te hebben afbetaald. Hij had bovendien per sms beloofd dat deze keer ook weer te doen, waarna de organisator van de vriendengroep nog grapte: "Maar dan krijgen we wel rente."

Waardeloos

Tsotsos vindt dat de groep duidelijk tegen hem had moeten zeggen dat hij ineens niet meer zou meedoen. "Het is waardeloos wat ze me me hebben aangedaan", zegt de man tegen CBC.

Hij heeft nog geprobeerd te schikken met zijn vrienden, maar die willen dat niet. Hun advocaat geeft aan alle vertrouwen te hebben dat ze de zaak gaan winnen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore