Ga naar de inhoud
Ongedeerd

Man gered die twee dagen vastzat in pijp 'ter grootte van pizza'

De man van een jaar of dertig bleek na twee dagen ongedeerd. Beeld © ANP

Een man is in de Amerikaanse staat Californië uit het rioolsysteem gered. Hij zat twee dagen vast in een pijp met een breedte van 40 centimeter, ter grootte van een grote pizza. Er kwamen vijftig brandweerlieden aan te pas om hem te bevrijden. Hij bleef ongedeerd.

De man zat 4,5 meter onder de grond vast in San Francisco Bay. Afgelopen weekend kon hij gered worden. "We hebben hem eindelijk bevrijd", vertelde een woordvoerder van de lokale brandweer volgens The Guardian.

Muurvast

De man, die in de dertig is, was met opzet het rioolsysteem binnengegaan. Op een zeker moment kwam hij in een smalle pijp terecht waar hij bekneld raakte. "Hij kon niet voor- of achteruit", zei de woordvoerder.

Jochem
Lees ook:
Jochem (17) zat uren vast in achtbaan Plopsaland: 'Ik voelde me heel alleen'

De man vertelde aan de brandweer dat hij twee dagen vast had gezeten voordat voorbijgangers zijn geschreeuw hoorden. Zij belden het alarmnummer, waarna een grootschalige reddingsactie op touw werd gezet.

Uit voorzorg naar ziekenhuis

"Dat voorbijgangers hem hoorden schreeuwen, is een wonder", vertelde de woordvoerder van de brandweer. "Het waaide er vrij hard en mensen liepen op enige afstand voorbij."

Reddingswerkers moesten boomtakken, afval en ander puin ruimen voordat ze de man konden bereiken. Hij was 'heel uitbundig' toen hij gered was. Hij was niet gewond maar vertoonde tekenen van uitdroging en werd uit voorzorg voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Marokkaans
Lees ook:
Marokkaans jongetje Rayan (5) na dagen uit put gehaald