Ga naar de inhoud
750 kilometer uit de richting

Zeg maar dag tegen Denemarken: Brits koppel vliegt per ongeluk naar Frankrijk

Een vliegtuig van Ryanair. Beeld © AFP

Een Brits koppel is kwaad op budgetmaatschappij Ryanair. Hun vlucht landde niet in Kopenhagen, maar in het Franse Beauvais, ten noorden van Parijs. Ze bleken in het verkeerde vliegtuig te zijn gestapt en niet gecontroleerd.

Volgens de Daily Mail waren de gedupeerde passagiers, Simon Forster en Emma Schofield, van plan om rond kerst een bezoek te brengen aan de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Baas
Lees ook:
Baas Ryanair wil 'idiote antivaxers' niet in vliegtuig

Het ging mis op het vliegveld van Manchester. Daar was het extreem druk. Het stel  nam snel plaats in het vliegtuig en wilde de boardingpass laten zien aan het personeel, dat er geen acht op sloeg.

750 kilometer verderop

Het begon ze pas te dagen toen ze na de landing werden begroet met een vrolijk 'bonjour'. Ze bleken geland in de Franse stad Beauvais, meer dan 750 kilometer van Kopenhagen.

"Het was bizar om te landen in de buurt van Parijs, terwijl je denkt dat je naar Kopenhagen gaat", zegt Forster tegen de krant. "Ik wil graag weten hoe dit heeft kunnen gebeuren."

'Eigen verantwoordelijkheid'

Forster en Schofield eisen excuses van Ryanair en ze willen hun geld terug. De verkeerde landing kostte ze – inclusief tickets, een hotel en taxi's – 930 pond, ruim 1100 euro.

Ryanair zegt dat het de eigen verantwoordelijkheid van passagiers is om te checken of ze in het juiste vliegtuig stappen. Bovendien zouden er meer momenten zijn geweest waarop ze zich hadden kunnen realiseren dat er iets niet klopte.