'Motief onduidelijk'

Menselijke schedels gestolen uit twee Australische graven

02 februari 2022 05:25
Een begraafplaats in Melbourne, ter illustratie. Beeld © ANP

In de Australische stad Melbourne zijn uit twee verschillende graven in de afgelopen week menselijke schedels gestolen. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. "Het motief is nog onduidelijk. Voor de nabestaanden van deze slachtoffers is het zeer stressvol."

Dat vertelt de politie van de stad aan de Britse krant The Guardian. Alleen de menselijke schedels werden gestolen, er werd niets anders uit de doodskisten gehaald.

Diefstal vond 's nachts plaats

De eerste diefstal vond afgelopen week plaats, de tweede schedel werd begin deze week gestolen. Beide keren gebeurde het 's nachts, op de begraafplaats Footscray cemetery in de stad.

De nabestaanden zijn volgens de politie erg geschrokken. "Zij verwachtten dit bericht uiteraard niet van de politie", legt een woordvoerder uit.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Menselijke schedels gevonden in water bij Zuidland

De politie staat voor een raadsel en weet niet wat het motief van de daders is. "Het is zó'n ongebruikelijke misdaad", zegt een woordvoerder.

Er lijkt op het eerste gezicht geen verband te zijn tussen de twee overleden personen, maar de politie doet daar nog verder onderzoek naar.

Extra surveillances

Er wordt in de buurt van de buurt door de politie meer gesurveilleerd naar aanleiding van de diefstallen en de gemeente overweegt beveiligingscamera's op te hangen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duitse neonazi begraven in graf Joodse muziekwetenschapper: 'Vreselijke vergissing'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore