'Ontzettend ouderwets'

Disney onder vuur om dwergen in nieuwe film Sneeuwwitje

26 januari 2022 05:51 Aangepast: 26 januari 2022 11:09
Sneeuwwitje en de zeven dwergen in de originele film uit 1937. Beeld © ANP

Disney ligt onder vuur vanwege een nieuwe versie van de film Sneeuwwitje, met een latina én de zeven dwergen. "Je bent op een bepaalde manier vooruitstrevend, maar je maakt nog steeds dat verhaal over zeven dwergen die samen in een grot leven. Wat ben je verdomme aan het doen man?", vindt acteur Peter Dinklage.

De opnames voor de nieuwe versie van Sneeuwwitje moeten nog beginnen. Het verhaal is gebaseerd op de originele tekenfilm, die stamt uit 1937. 

'Ik was verbaasd'

De kritiek op de nieuwe film komt van acteur Peter Dinklage, bekend van de HBO-serie Game of Thrones. Hij vertelde in een podcast van de Amerikaan Marc Maron dat hij het 'ontzettend ouderwets' vindt dat ook in deze versie zeven dwergen voor zullen komen, schrijft de BBC

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hartverwarmende actie: om dwerggroei gepeste Quaden (9) mag naar Disneyland

"Ik was verbaasd toen ze met trots vertelden over een ​​latina-actrice als Sneeuwwitje", vertelde hij tijdens de podcast. "Je vertelt namelijk nog steeds het verhaal van Sneeuwwitje en de zeven dwergen."

Groeistoornis

Dinklage heeft zelf achondroplasie, een groeistoornis waardoor hij altijd klein zal blijven. Hij is niet betrokken bij de Disney-film.

Acteur Peter Dinklage. Acteur Peter Dinklage.

"Je bent op een bepaalde manier vooruitstrevend, maar je maakt nog steeds dat verhaal over zeven dwergen die samen in een grot leven. Wat ben je verdomme aan het doen man?", zei Dinklage tegen Maron. 

Overleg met mensen met dwerggroei 

Disney heeft de kritiek ter harte genomen. "Om te voorkomen dat de stereotypen uit de originele animatiefilm worden versterkt, gaan we anders met deze zeven personages om en hebben we overleg gehad met mensen met dwerggroei", meldt Disney. 

De opnames van de film zullen deze zomer in Groot-Brittannië van start gaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sneeuwwitje wakker kussen ouderwets: 'Dit heeft niets te maken met ware liefde'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore