Drie miljoen dollar

Amerikaanse wint loterij met mailtje dat in spambox zat

25 januari 2022 02:20 Aangepast: 25 januari 2022 09:08
De Amerikaanse won drie miljoen dollar. Beeld © Michigan lottery

De Amerikaanse Laura Spears zocht naar een mailtje dat spoorloos verdwenen was en controleerde voor de zekerheid ook de spambox even. Dat bleek een goed idee. Tussen alle ongewenste e-mail vond ze een opbeurende boodschap: ze bleek drie miljoen dollar (2,65 miljoen euro) te hebben gewonnen.

Laura Spears (55) zag via een advertentie op Facebook dat het winnende lot van de loterij in de Amerikaanse staat Michigan alsmaar meer waard werd. "Ik logde in en besloot een lot te kopen", vertelt Spears in een verklaring die door de loterij naar buiten is gebracht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederland is spamland: nu op plek 5 van bronnen van spam

"Een paar dagen later zocht ik naar een mailtje dat ik van iemand gekregen had moeten hebben, maar nergens kon vinden. Ik controleerde de spambox en zag daar een mailtje dat ik de loterij had gewonnen", zegt Spears.

"Ik kon het niet geloven en logde in op het online account van de loterij en ik bleek inderdaad de winnaar."

Vervroegd met pensioen

Ze zegt dat ze nog altijd 'geschokt' is dat ze er met de prijs vandoor ging. De 55-jarige gaat vervroegd met pensioen en deelt het prijzengeld met haar familieleden.

In de verklaring zegt ze dat ze de loterij aan haar lijst met veilige afzenders heeft toegevoegd 'voor het geval ze nog eens een gigantische prijs wint'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zij werden in één klap miljonair: 'Op de wc kwam ik erachter dat ik 10 miljoen had'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore