Naar Bahama's

Cruiseschip 'vlucht' voor inbeslagname om onbetaalde brandstof

24 januari 2022 03:42 Aangepast: 24 januari 2022 03:49
Cruiseschip Crystal Symphony heeft Miami links laten liggen vanwege de aanklacht. Beeld © ANP

Een cruiseschip dat in Miami af had moeten meren, is op het laatste moment uitgeweken naar de Bahama's. De reden? Een rechter in de staat Florida wil beslag op het schip laten liggen omdat de rederij nog een bedrag van 4,6 miljoen dollar (4,1 miljoen euro) aan brandstof moet betalen.

Aan boord van het schip zouden zich honderden passagiers bevinden, schrijven Amerikaanse media. Een van de opvarenden, Stephen Heard Fales, plaatste op Facebook dat het 'voelt alsof we zijn gekaapt door luxueuze piraten'.

Niet in Amerikaanse wateren

Het cruiseschip Crystal Symphony had afgelopen zaterdag in Miami in de Amerikaanse staat Florida af moeten meren. De rederij besloot op het laatste moment echter om uit te wijken naar de Bahama's, zo'n driehonderd kilometer verderop.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cruisen mag eindelijk weer: 'Extreem streng, maar ook extreem leuk'

Een rechter in Florida legde vorige week namelijk beslag op de Crystal Symphony vanwege de miljoenenschuld. Zolang het schip niet in Amerikaanse wateren komt, kan de in beslaglegging niet doorgaan.  

Cruises geannuleerd

De rederij, Crystal Cruises, heeft alle cruises voor de komende maanden geannuleerd. Er varen nog twee andere cruiseschepen van de rederij rond. Een daarvan moet eind deze maand in Aruba aankomen, het andere eindigt begin volgende maand een cruise in Argentinië.

"Het annuleren van de cruises stelt ons in straat om de huidige staat van ons bedrijf onder de loep te nemen", schrijft Crystal Cruises in een verklaring.

Met veerboot naar Miami

De passagiers aan boord van de Crystal Symphony die naar de Bahama's gevaren werden, zijn volgens Amerikaanse media met een veerboot naar Miami gebracht. Dat is een tocht van enkele uren.

Bekijk ook: kerkhof voor 'reusachtige' cruiseschepen in Turkije

Niemand wil nog op een varende vakantie. Omdat onderhoud duur is worden sommige cruiseschepen dan maar afgebroken, zag correspondent Olaf Koens vorige zomer in Turkije.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore