Emirates

Unieke reclame: 828 meter hoog gebouw, stewardess én vliegtuig

19 januari 2022 03:07 Aangepast: 19 januari 2022 12:33
Stuntvrouw Nicole Smith-Ludvik op het hoogste gebouw ter wereld (828 meter). Beeld © Emirates / YouTube

Emirates heeft een wel heel bijzondere reclame gemaakt. Want een stewardess bovenop het hoogste gebouw ter wereld? Dat had de luchtvaartmaatschappij al eens eerder gedaan. Daarom haalt het dezelfde stunt opnieuw uit, maar nu komt 's werelds grootste passagiersvliegtuig ook nog eens voorbij vliegen.

De reclame draait om de Burj Khalifa, met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld. De toren staat in Dubai, waar momenteel de Dubai Expo 2020 wordt gehouden. Luchtvaartmaatschappij Emirates probeert met de reclame mensen die naar de wereldtentoonstelling afreizen, bij hen een ticket te laten boeken:

Vorige zomer ging een vergelijkbare reclame van Emirates ook al viral. Stuntvrouw Nicole Smith-Ludvik trok toen het uniform van een stewardess van de luchtvaartmaatschappij aan en klom naar de top van de Burj Khalifa.

Langzaam vliegen

"We deden het opnieuw, dit keer alleen nog beter", zegt Emirates zelf over de reclame die afgelopen week verschenen is. Smith-Ludvik beklom opnieuw het hoogste gebouw ter wereld, maar dit keer werd ook 's werelds grootste passagierstoestel bij de reclame betrokken.

Een Airbus A380 werd speciaal voor de gelegenheid geverfd in de kleuren van de Dubai Expo 2020 en vloog rondjes rondom de toren, op precies dezelfde hoogte (828 meter).

Om er goeie beelden van te maken, moest het toestel met een lage snelheid van 145 knots (268 kilometer per uur) vliegen. Normaal vliegt het toestel met een snelheid van 480 knots (888 kilometer per uur). Hoe lastig het was om de reclame goed te kunnen filmen, zie je in deze video:

Het toestel, waar ruim 850 passagiers in passen, vloog uiteindelijk elf rondjes om de Burj Khalifa, waarna stuntvrouw Smith-Ludvik het vliegtuig uitzwaaide. Emirates bezit 115 van deze enorme vliegtuigen, die minder zuinig zijn dan toestellen met twee motoren. De Airbus A380 - bijgenaamd superjumbo - heeft vier motoren.

Gebrek aan afnemers

Het toestel wordt inmiddels niet meer geproduceerd vanwege een gebrek aan afnemers. Toen de coronacrisis begon, lieten veel luchtvaartmaatschappijen het toestel aan de grond staan. Het is bedoeld voor lange vluchten die door de coronamaatregelen minder werden uitgevoerd.

Bekijk hier de reclame die Emirates vorige zomer maakte:

Beelden uit de reclame werden al snel gekaapt door activisten om de mensenrechtensituatie in de Verenigde Arabische Emiraten te bekritiseren. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore