Ga naar de inhoud
Na inspectie scheepswrak

Minister overleeft helikoptercrash en zwemt in 12 uur naar kust Madagaskar

Minister Serge Gellé van Poliltiezaken na zijn zwemtocht. Beeld © YouTube

De minister van Politiezaken van Madagaskar heeft een helikopterongeluk boven zee overleefd door in twaalf uur tijd terug te zwemmen naar de kust. De 57-jarige generaal Serge Gellé was gisteren met drie andere inzittenden met een helikopter neergestort.

Dat gebeurde na de inspectie van de plaats waar gisterochtend een schip was vergaan voor de kust in het noordoosten van Madagaskar. Daarbij kwamen 21 mensen om het leven en worden nog eens 60 mensen vermist.

'Tijd is nog niet gekomen'

Gellé en een politieman wisten vandaag na een zwemtocht van twaalf uur de kust bij de plaats Mahambo te bereiken. De twee hadden zich kunnen redden door uit het neerstortende toestel in zee te springen, aldus een woordvoerder van de lokale havenautoriteiten. Naar twee andere inzittenden van de verongelukte helikopter wordt nog gezocht.

Op sociale media circuleert een video van de minister, die uitgeteld op een strandstoel ligt. "Mijn tijd is nog niet gekomen", sprak de minister, eraan toevoegend dat hij het koud had, maar niet gewond is geraakt.

Politiechef Zafisambatra Ravoavy vertelde persbureau AFP dat Gellé een van de stoelen van de helikopter had gebruikt om zich drijvende te houden.

Stalen zenuwen

"Hij heeft als sportman altijd een groot uithoudingsvermogen gehad en hij is als minister altijd blijven sporten, alsof het een man van 30 jaar is", zei de politiechef. "Hij heeft stalen zenuwen."

19
Lees ook:
19 doden in Madagaskar na eten schildpad, onder wie 9 kinderen