4 kilo garnalen

Chinese man niet meer welkom bij all-you-can-eat-restaurant: hij eet te veel

19 november 2021 08:54 Aangepast: 19 november 2021 09:31
De man vindt het zelf discriminatie: "Ik kan veel eten, is dat verkeerd?" Beeld © Hunan TV

Een Chinese man nam all-you-can-eat wel heel letterlijk: de man at zóveel bij een restaurant in Changsha, dat het restaurant hem niet meer toelaat. Bij verschillende bezoeken, die hij livestreamde, werkte hij kilo's voedsel naar binnen.

Zo at de man tijdens zijn eerste bezoek aan het Handadi Seafood BBQ Buffet 1,5 kilo varkenspoten, en wist hij bij een ander bezoek zo'n vier kilo garnalen weg te werken. 

De streamer noemt het verbod 'discriminatie'. "Ik kan veel eten, is dat verkeerd?", zegt hij tegen Hunan TV. "Ik verspil niks".

'Hij leegt de hele schaal'

Maar de eigenaar van het restaurant zegt dat elk bezoek van de man hem honderden yuan kost, omgerekend tientallen euro's. "Hij kan 20 of 30 flesjes sojamelk drinken. Als hij varkenspoten eet, leegt hij de hele schaal. En hij gebruikt een dienblad om zoveel mogelijk garnalen mee te nemen. De meeste mensen gebruiken een tang om er een paar te pakken."

Niet alleen deze hongerige man is nu niet meer welkom in het restaurant, alle mensen die livestreamen mogen voortaan niet meer naar binnen. Er zijn namelijk meer mensen in China die filmen hoe zij grote hoeveelheden voedsel eten. De Chinese overheid overweegt een verbod op zulke video's, om voedselverspilling tegen te gaan.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

China: wereldkampioen uitstoot maar óók wereldkampioen duurzaamheid

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore