Honderden beten

Hevige overstromingen Egypte zorgen voor schorpioenenplaag

16 november 2021 05:30 Aangepast: 16 november 2021 07:51
Een schorpioen in Egypte, ter illustratie. Beeld © ANP

Hevige overstromingen in Egypte zorgden afgelopen weekend voor een opmerkelijk verschijnsel: een schorpioenenplaag. Honderden Egyptenaren moesten in het ziekenhuis worden opgenomen nadat ze in hun eigen huizen door de beesten waren gebeten. Omdat er genoeg tegengif beschikbaar was, overleed niemand.

De overstromingen troffen de Egyptische provincie Aswan afgelopen weekend na hevige regenval, hagel en onweersbuien. Drie mensen kwamen volgens de gouverneur van de provincie door de overstromingen om het leven.

Meer dan vierhonderd beten

Staatsmedia meldden volgens Al Jazeera vervolgens dat schorpioenen een schuilplaats zochten in de huizen van Egyptenaren.

Meer dan vierhonderd mensen werden door de beesten gebeten. De minister van Volksgezondheid, Khalid Abdel-Ghafar, bevestigde het nieuws in een verklaring.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Schorpioen aan boord: vlucht vertraagd

Omdat ziekenhuizen in de regio genoeg tegengif beschikbaar hadden, overleed niemand aan de gevolgen van de schorpioenenbeten.

Wel moesten mensen na de beten overgeven, kregen ze hevige koorts, pijnen, diarree en spiertrillingen.

'De moordenaar'

De schorpioen die in het gebied leeft is 8 tot 10 centimeter lang en wordt ook wel 'de moordenaar' genoemd. Het dier is een van de gevaarlijkste schorpioenen ter wereld en zonder tegengif kan een volwassene een paar uur na de beet overlijden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Telefoondief heeft niet door dat hij zichzelf livestreamt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore