Bronx Zoo

Amerikaanse springt over barrière bij verblijf leeuwen en verklaart ze de liefde

13 november 2021 18:19 Aangepast: 13 november 2021 18:42
Met een bos rozen stond de vrouw tegenover de leeuwen. Beeld © WNBC

In een dierentuin in The Bronx, in New York, is een vrouw veel dichter bij de leeuwen gekomen dan is toegestaan. Ze sprong over een barrière en stond met een bos rozen tegenover het water dat als afscheiding wordt gebruikt.

De lokale zender WNBC kreeg beelden van het voorval in handen. Daarop is ze te zien gekleed in een rode jurk en een sjaal met een panterprint.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tijger in dierentuin New York besmet met corona: 'Verminderde eetlust'

Ze staat te dansen met de bloemen in haar handen en strooit op zeker moment ook met geld. Volgens een getuige zou ze 'ik mis je' en 'ik hou van je' hebben geroepen tegen de leeuwen.

Spoorloos

Volgens de politie gaat het om de 32-jarige Mayh Autry. Zij werd twee jaar geleden ook al eens aangeklaagd voor het betreden van het leeuwenverblijf. De vrouw is sinds haar laatste actie spoorloos. De politie van New York heeft de hulp van het grote publiek gevraagd om haar op te sporen.

De vrouw strooide met geld naar de leeuwen. De vrouw strooide met geld naar de leeuwen.

Volgens The Bronx Zoo was de vrouw over een afscheiding buiten het verblijf gesprongen. Ze zou daarbij niet binnen het bereik van de dieren zijn gekomen. Tussen haar en de leeuwen zat nog een vijver.

Veiligheid

De dierentuin is woedend. "Deze vrouw is vastbesloten om onze leeuwen lastig te vallen, zonder na te denken over haar veiligheid of die van ons personeel en gasten", zegt een woordvoerder tegen persbureau AP. "Wij accepteren dit niet en zullen er alles aan doen om te zorgen dat ze vervolgd wordt."

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore