Sesamstreet-personage

Republikein haalt uit naar Big Bird vanwege promotie vaccinatie

08 november 2021 01:50 Aangepast: 08 november 2021 07:40
Big Bird, de gele Amerikaanse broer van Pino, ter illustratie. Beeld © ANP

De Republikeinse senator van Texas Ted Cruz heeft op Twitter uitgehaald naar Big Bird, de gele Amerikaanse broer van Pino uit Sesamstraat. De vogel promootte vaccinaties voor kinderen en dat noemt Cruz 'overheidspropaganda voor 5-jarigen'.

Niet alleen Big Bird, maar ook personages als Elmo en Oscar het Moppermonster uit Sesamstraat promootten de vaccinaties. Dat deden zij op Twitter en in een video van tv-zender CNN om jonge kijker te informeren over de prik.

'Extra bescherming'

"Ik heb vandaag het Covid-19-vaccin gehad. Mijn vleugel voelt een beetje pijnlijk aan, maar het geeft mijn lichaam de extra bescherming die nodig is om mezelf en anderen gezond te houden", schreef Big Bird op Twitter:

Ted Cruz haalde vervolgens uit en noemde het 'overheidspropaganda'. Anderen sloten zich bij Cruz aan. Lisa Boothe, journalist bij Fox News, noemde het 'hersenspoeling van kinderen die geen risico lopen door Covid-19'.

Coronaprik

Data van het CDC, de Amerikaanse versie van het RIVM, laat echter zien dat 10 procent van alle coronabesmettingen momenteel plaatsvindt onder kinderen tussen 5 en 11 jaar oud. Zij mogen sinds kort ook een coronaprik halen in de VS.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sesamstraat-personages promoten coronavaccinaties

De tweet kwam Cruz ook op kritiek te staan. Bijvoorbeeld van David Hogg, de overlevende van het Parkland-bloedbad. "Cruz verspreidt nepnieuws dat al meer dan 200.000 Amerikanen het leven heeft gekost dit jaar", schrijft Hogg. "Ik kan niet geloven dat een senator werkelijk zoiets op Twitter schrijft."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore