Bijna 4000 stukjes

Je hoeft je deze kerst niet te vervelen: Lego bouwt huis Home Alone na

23 oktober 2021 09:41 Aangepast: 23 oktober 2021 09:42
Beeld © Lego

Zeg je kerst, dan zeg je Home Alone. Dit jaar kun je, naast de filmklassieker opzetten, ook zelf gaan bouwen. Lego komt namelijk met een replica van het huis van Kevin McCallister.

3955 stukjes telt de set. En als je 'm gebouwd hebt, kun je beroemde scènes uit de film naspelen. Zo kun je via een kabelbaantje ontsnappen naar de boomhut van Kevin of een strijkijzer in het gezicht van inbreker Marv gooien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Genderneutraal' Lego richt speelgoed voortaan op jongens én meisjes

Naast de bijna 4000 bouwsteentjes, krijg je vijf figuurtjes, onder wie Kevin en de inbrekers Harry en Marv.

Idee van een Oekraïner

De legoset is onderdeel van de Lego Ideas-serie, waarbij fans zelf ontwerpen kunnen maken. De Home Alone-set is een idee van de 28-jarige Alex Storozhuk uit Oekraïne. "Ik groeide op met Home Alone en deze set brengt nostalgie en herinneringen terug", zegt hij in een bericht van Lego.

Volgens Lego hoef je je tijdens de feestdagen niet te vervelen. De set is verpakt in 24 zakken, waardoor je 'm in delen kunt opbouwen. "Je kunt 'm bouwen in de volgorde van de film, te beginnen met de inbrekers. Het laatste deel is de hereniging van Kevin met zijn moeder Kate."

Eenmaal gebouwd is het huis 34 centimeter lang, 34 centimeter breed en 27 centimeter hoog. De set is beschikbaar vanaf 1 november.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore