'Best mogelijke uitkomst'

Vliegtuig schiet van landingsbaan maar alle passagiers veilig van boord

20 oktober 2021 02:10 Aangepast: 20 oktober 2021 02:14
Het vliegtuig is volledig uitgebrand. Beeld © Community Volunteer Fire Department / Facebook

Een geluk bij een ongeluk in de Amerikaanse staat Texas: een passagiersvliegtuig schoot daar van de landingsbaan en vloog in brand, maar de 21 passagiers konden veilig worden geëvacueerd. Slechts één iemand raakte gewond. "Dit is de best mogelijke uitkomst als een vliegtuig van de landingsbaan raakt."

Het ongeluk gebeurde in de buurt van het vliegveld van Brookshire, waar het vliegtuig probeerde te vertrekken. Door onbekende oorzaak schoot de McDonnell Douglas MD-87 van de landingsbaan en belandde in een veld, schrijven lokale media.

Eén gewonde

Alle 18 passagiers en drie bemanningsleden zijn veilig geëvacueerd. Eén iemand raakte gewond.

Slechts één iemand raakte gewond. Slechts één iemand raakte gewond.

Het toestel vloog in een veld naast de landingsbaan in brand. "Als een vliegtuig van de landingsbaan raakt verwacht je altijd het ergste", vertelt woordvoerder Tim Gibson van een van de brandweerkorpsen. "Dit de best mogelijke uitkomst."

Massale inzet hulpverleners

Vanuit de hele regio kwamen brandweerkorpsen naar de brand. Ondanks massale inzet van hulpverleners duurde het lang voordat het vuur geblust was.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit doet onderzoek naar de oorzaak van de crash.

Vanuit de hele regio kwamen brandweermensen naar de rampplek. Vanuit de hele regio kwamen brandweermensen naar de rampplek.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore