Ga naar de inhoud
Airbus A380

Grootste passagiersvliegtuig ter wereld gebruikt voor vluchten van 60 minuten

Een Airbus A380 van Singapore Airlines. Beeld © ANP

Het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, de Airbus A380, wordt de komende maand in Azië ingezet voor vluchten die nauwelijks één uur duren. Het gaat om reizen tussen Singapore en Kuala Lumpur in Maleisië.

De vluchten worden in november en december vier keer per week uitgevoerd door Singapore Airlines.

'Operationele redenen'

Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij vertelt aan CNN dat het toestel om 'operationele redenen' wordt ingezet voor de korte vluchten.

Doek
Lees ook:
Doek valt voor Nederlands getinte A380: 'Trieste dag voor de luchtvaart'

Superjumbo

De iconische Airbus A380 – bijgenaamd superjumbo – is een enorm passagiersvliegtuig met plek voor maximaal 853 reizigers. Het toestel wordt niet meer geproduceerd vanwege een gebrek aan afnemers.

Vorig jaar, toen de coronacrisis begon, lieten veel luchtvaartmaatschappijen het toestel aan de grond staan. Het is bedoeld voor lange vluchten die door de coronamaatregelen nauwelijks meer worden uitgevoerd.

Ook in Europa

Volgens CNN wordt het enorme toestel de komende tijd ook in Europa ingezet voor korte vluchten. Zo kan personeel van bijvoorbeeld British Airways weer 'aan het toestel wennen'. Het is bedoeling dat het later door de Britse luchtvaartmaatschappij wordt ingezet voor vluchten naar de Verenigde Staten.

'Vlucht
Lees ook:
'Vlucht naar nergens' is in opmars, maar niet in Nederland