Problemen thuis

Schoen mét trouwring gestolen van tennisser Andy Murray: 'Ben een idioot'

07 oktober 2021 19:04 Aangepast: 07 oktober 2021 19:07
Andy Murray tijdens de wedstrijd. Beeld © AFP

Tennisser Andy Murray is slachtoffer geworden van een bijzondere diefstal en heeft de hulp van zijn fans ingeroepen. Murray is zijn (stinkende) schoenen kwijtgeraakt én zijn trouwring. "Ik heb thuis wat uit te leggen", zegt de voormalig nummer 1 van de wereld.

De drievoudig grandslamwinnaar zit voor een tennistoernooi in het snikhete Californië. In een video op Instagram vertelt Murray over de diefstal waarvan hij slachtoffer is geworden. "Ik hoef jullie niet te vertellen dat ik er thuis slecht opsta", begint hij zijn boodschap.

Zweetschoenen

De tennisser had na een training zijn schoenen uitgedaan omdat ze stonken. "Toen ik terugkwam in het hotel besloot ik dat de schoenen wat lucht nodig hadden. Ik had geen zin in een zweetgeur in mijn hotelkamer. Mijn kamer had geen balkon, dus ik besloot mijn schoenen onder mijn auto te leggen."

De volgende ochtend bleken zijn schoenen verdwenen. Waarschijnlijk gestolen. De tennisser kocht in een lokale winkel nieuwe tennisschoenen. "Een ander merk dat ik gewend ben, maar niet het einde van de wereld", licht hij toe.

Ring aan veters

Maar op de tennisbaan kwam de tennisser erachter dat hij nóg iets miste. "Mijn fysio zei opeens: waar is je trouwring? Die maak ik normaal gesproken altijd vast aan de veters van één van mijn schoenen. Omdat ik niet kan spelen met mijn ring om."

Gedoe thuis

Ook de trouwring van de topsporter bleek dus kwijt. De tennisser is vastberaden: hij wil zijn trouwring terugvinden. Murray vreest thuis anders gedoe te krijgen met zijn vrouw Kim, met wie hij vier kinderen heeft.

"Als jullie deze oproep willen delen of iemand me kan vertellen waar de ring is, dan ben ik erg dankbaar", besluit hij zijn oproep. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Heeft vriend Britney Spears een trouwring gekocht?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore