Zelf meevoetballen

Brunswijk (60) deed zelf mee en deelde geld uit: zijn voetbalclub is nu geschorst

26 september 2021 09:17 Aangepast: 26 september 2021 09:43
archieffoto Ronnie Brunswijk Beeld © ANP

De voetbalbond van Noord- en Midden-Amerika heeft de Surinaamse club Inter Moengotapoe van vicepresident Ronnie Brunswijk verbannen uit de Concacaf League nadat hij na de wedstrijd geld leek uit te delen aan spelers van tegenstander CD Olimpia uit Honduras. De 60-jarige Brunswijk is eigenaar van de club en had zichzelf ook opgesteld in die wedstrijd.

Ook tegenstander CD Olimpia uit Honduras verbannen uit de Concacaf League.

Geld uitdelen

In dat duel (0-6) deed de 60-jarige Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk verrassend mee bij de thuisclub. Hij is eigenaar van de club en stond samen met zijn zoon Damian in de aanval.

Naderhand verschenen er op social media beelden waarop Brunswijk in de kleedkamer van de tegenstander geld leek uit delen.

Filmpjes

Naar aanleiding van deze filmpjes besloot de voetbalbond van Noord- en Midden-Amerika Concacaf een onderzoek in te stellen. Daaruit werd de conclusie getrokken dat de integriteitsregels ernstig waren geschonden. Het bestuur besloot daarop beide clubs met onmiddellijke ingang uit de competitie te halen.

Brunswijk is voor drie jaar geschorst. In die periode mag hij op geen enkele manier betrokken zijn bij wedstrijden die onder auspiciën van de Concacaf plaatsvinden. Het onderzoek naar de incidenten bij het duel in Paramaribo loopt nog.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bond stelt onderzoek in naar voetballende politicus Brunswijk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore