Strenge lockdown

Criminelen smokkelen KFC en contant geld grootste stad Nieuw-Zeeland in

21 september 2021 04:19 Aangepast: 21 september 2021 04:32
De kip, friet en het contante geld werden door de politie in beslag genomen. Beeld © New Zealand Police

Een opmerkelijke vondst in Nieuw-Zeeland: de politie stopte er criminelen die probeerden geld, kip en friet van fastfoodketen KFC Auckland binnen te smokkelen. Die stad zit nog altijd in een zeer strenge lockdown vanwege een uitbraak van het coronavirus.

Twee mannen zijn gearresteerd nadat ze tevergeefs probeerden een auto vol snacks en contant geld Auckland binnen te smokkelen.

Restaurants gesloten

Vanwege het coronavirus zit Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland, al ruim een maand in een zeer strenge lockdown: inwoners mogen alleen de deur uit om naar de supermarkt of dokter te gaan, alle restaurants zijn gesloten.

Elders in Nieuw-Zeeland zijn de coronamaatregelen vorige week versoepeld omdat het virus alleen in Auckland rondwaart. Restaurants mogen weer openen en het normale leven is grotendeels herpakt.

Er zijn de afgelopen weken daarom meerdere inwoners van Auckland geweest die probeerden de stad te ontvluchten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Forse kritiek op lockdown, maar Nieuw-Zeeland geeft nog niet op

Grindpad

De criminelen probeerden gisteren juist Auckland binnen te komen. Agenten zagen een 'verdachte auto' op een grindpad richting Auckland rijden, die er vandoor ging toen de politie de achtervolging inzette, vertelde een politiewoordvoerder.

De politie wist de wagen te stoppen en vond 100.000 Nieuw-Zeelandse dollars contant geld, drie bakken kip van KFC, koolsalade en een "niet nader genoemde hoeveelheid" friet van de fastfoodketen.

Forse boete

De mannen in de auto riskeren een boete van 4000 dollar en maximaal zes maanden gevangenisstraf vanwege het schenden van de coronamaatregelen. Ook verwacht de politie nog andere aanklachten tegen het stel.   

De politie vond meer dan 100.000 Nieuw-Zeelandse dollars in de auto. De politie vond meer dan 100.000 Nieuw-Zeelandse dollars in de auto.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore