71-jarige man

Krokodil met 'menselijke resten' gevonden na vermissing overstromingen New Orleans

15 september 2021 06:05 Aangepast: 15 september 2021 06:07
De afgelopen tijd zocht de politie met man en macht naar de krokodil. Beeld © St. Tammany Parish Sheriff's Office

In de Amerikaanse staat Louisiana hebben politieagenten een lugubere vondst gedaan: in een krokodil zijn menselijke resten aangetroffen. Waarschijnlijk gaat het om het stoffelijk overschot van een 71-jarige man die tijdens de overstromingen door orkaan Ida vermist raakte nadat hij was aangevallen door een krokodil.

De ruim 3,5 meter lange krokodil werd deze week door agenten gedood, nadat de politie het dier al langere tijd probeerde op te sporen.

Overstromingen

Twee weken geleden, nadat orkaan Ida tekeerging in het gebied, werd een 71-jarige man vermist nadat hij werd aangevallen door een krokodil. Zijn vrouw vertelde aan Amerikaanse media dat het huis door de overstromingen onder water was komen te staan.

Ze hoorde een plons, ging naar buiten en zag daar hoe haar man werd aangevallen door de krokodil.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Orkaan Ida: Louisiana 'weken zonder elektriciteit', al honderden mensen gered

'Vreselijke tragedie'

De man wist te ontkomen, maar raakte ernstig gewond. Zijn vrouw ging hulp halen, toen zij terugkwam was haar man spoorloos verdwenen.

"We wilden de familie de kans geven deze vreselijke tragedie af te kunnen sluiten", schrijft de plaatselijke korpschef op Facebook. "De vondst van de krokodil brengt de geliefde van de nabestaanden niet terug, maar hopelijk kan de familie nu beter omgaan met wat er gebeurd is."

Ruim 220 kilo

De krokodil woog ruim 220 kilo en het gaat volgens de autoriteiten hoogstwaarschijnlijk om het dier dat de 71-jarige man aanviel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore