Ga naar de inhoud
'Gevaar voor volksgezondheid'

'Positief geval op de vlucht': Australië jaagt op met corona besmette man

Een school wordt ontsmet in Sydney, ter illustratie. Beeld © ANP

De autoriteiten in de Australische deelstaat New South Wales doen er alles aan om het coronavirus onder controle te krijgen. Zo is de politie een klopjacht begonnen op een met corona besmette man die 'op de vlucht' is geslagen. "Hij is een gevaar voor de volksgezondheid en voor zichzelf."

De Australische politie is al een paar dagen op zoek naar de 27-jarige Anthony Karam, die twee weken in quarantaine had moeten gaan omdat hij besmet is met het coronavirus.

Vals adres

Hij weigerde echter in zelfisolatie te gaan en wist te ontkomen door een vals een adres op te geven. De politie noemt hem inmiddels "vijand nummer één voor de volksgezondheid" en ook Australische media berichten over de zaak:

De krant The Daily Telegraph meldt dat er met de man onderhandeld zou zijn en dat hij beloofde in quarantaine te gaan. Dat is echter nog niet gebeurd. Een woordvoerder van de politie meldt dat hij ook 'een gevaar voor zichzelf' is. "Hij werd gezien toen hij hoestend een appartementengebouw binnenkwam."

Arrestatiebevel

De politie heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd voor de man en mensen worden geadviseerd hem 'niet te benaderen'. Intussen nemen de spanningen in New South Wales, waar ook miljoenenstad Sydney deel van uitmaakt, toe vanwege het ongekend hoge aantal besmettingen.

Minder aandacht voor besmettingen

De premier van de staat, Gladys Berejiklian, zei gisteren dat er minder aandacht moet komen voor het aantal besmettingen. Inwoners zouden zich moeten richten op het aantal vaccinaties dat de laatste tijd gezet is en dat 'zeer hoopgevend' is.

Australië
Lees ook:
Australië op slot door corona: 'We zullen onze familie nog een jaar niet kunnen zien'