Na meerdere incidenten

Cabinepersoneel verzocht 'passagiers niet met ducttape vast te binden'

18 augustus 2021 05:45 Aangepast: 18 augustus 2021 05:51
Ter illustratie. Beeld © ANP

Luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft cabinepersoneel verzocht om 'onhandelbare passagiers niet meer met ducttape vast te binden'. "Er zijn andere manieren om moeilijke situaties op te lossen."

De afgelopen maanden werden er meerdere vliegtuigpassagiers met ducttape aan stoelen vastgebonden omdat ze volgens het cabinepersoneel 'onhandelbaar' zouden zijn geweest.

Agressieve passagiers

Zo werd een 22-jarige man begin deze maand tussen de Amerikaanse steden Philadelphia en Miami aan zijn stoel vastgeplakt omdat hij de borsten van enkele stewardessen zou hebben betast. Hij reageerde agressief en sloeg een bemanningslid.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man VS misdraagt zich in vliegtuig, wordt vastgeplakt met ducttape

In de brief aan het personeel schrijft de luchtvaartmaatschappij dat personeel koste wat kost moet voorkomen dat passagiers worden vastgebonden. Dat meldt de Britse krant The Guardian. "Aan boord van het vliegtuig bevinden zich speciale items die in moeilijke situaties kunnen worden gebruikt."

Vliegveiligheid

KLM-personeel wordt getraind op vliegveiligheid, vertelde een medewerker eerder aan Editie NL. Ducttape is daarom geen goed idee. "Stel je moet een noodlanding maken, kun je iemand niet snel loskrijgen."

Eerst krijgen onhandelbare passagiers een waarschuwing. "Als iemand dan weer de grens overgaat dan kan dat betekenen dat we een tussenlanding maken of iemand van boord halen als we nog aan land zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Passagier aan stoel vastgebonden: meer incidenten in het vliegtuig

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore