'Altijd in de wolken'

Vliegtuigstoel in huis? Deze Australische luchtvaartmaatschappij veilt ze

03 augustus 2021 04:46 Aangepast: 03 augustus 2021 04:48
De stoelen die de luchtvaartmaatschappij verkoopt. Beeld © ANP

Altijd al een vliegtuigstoel in je woonkamer willen hebben? Dit is je kans. De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas veilt eerste klas-stoelen uit een afgedankte Airbus A380-toestel. Je moet wel een fanatiek fan van Qantas zijn om kans te maken.

"Zo ben je altijd in de wolken." Met die slogan kondigt luchtvaartmaatschappij Qantas de online veiling van de eerste klas-vliegtuigstoel aan.

"Stel je voor hoe je liggend op de vliegtuigstoel in je woonkamer, champagne drinkend, kijkt naar de nieuwste televisieserie. Iedereen wil er even op zitten."

Afgedankte toestellen

Doordat reizen van en naar Australië vanwege de coronacrisis vrijwel onmogelijk is, staan een aantal Airbus A380-vliegtuigen van de nationale luchtvaartmaatschappij geparkeerd in een Amerikaanse woestijn.

De luchtvaartmaatschappij besluit één van de eerste klas-stoelen daarom maar vast te veilen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hapje eten aan boord van een geparkeerd vliegtuig? Te laat: al uitverkocht

Frequent flyers

Om kans te maken moet je vaak met Qantas hebben gereisd: alleen bieders die meer dan 350.000 frequent flyer-punten te besteden hebben, maken kans op de stoel.

Ook bezorgt Qantas de stoel alleen in Australië. En de luchtvaartmaatschappij waarschuwt toekomstige kopers: het ingebouwde televisiescherm werkt niet. "Dat moet worden aangesloten op het entertainmentsysteem aan boord."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Australië op slot door corona: 'We zullen onze familie nog een jaar niet kunnen zien'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore